donderdag 14 april 2011

4e Chemo

Hallo,

Vandaag heeft Grace haar 4e chemokuur toegediend gekregen. Voor aanvang vroegen we gelijk om de verpleegster waar Grace zulke goede prikervaringen mee had opgedaan de afgelopen 3 keer, maar die was er vandaag niet. De verpleegster die Grace ditmaal kreeg hadden we nog niet eerder gehad, maar prikte wel in een keer goed. Gelukkig. Direct tijdens het toedienen van de kuur werd Grace al misselijk. Dat komt wel vaker voor na meerdere kuren. Dat kan betekenen dat je lichaam sneller begint te reageren op de vloeistoffen (je kan het steeds minder goed hebben), maar kan ook de associatie met de dagbehandeling zelf zijn. Dan is het dus meer psychisch, maar daardoor niet minder echt voor de persoon in kwestie. Daarbij kan je de toegediende stoffen ook proeven in je mond (hoewel je ze dus via je ader krijgt toegediend) en dat is ook niet lekker. Fruittella doet in dat geval wonderen.


Het geheel verliep spoedig en vrij snel konden we alweer vertrekken. Grace ziet natuurlijk weer erg op tegen de komende 5 a 6 dagen. Ze weet dat ze dan weinig tot niets zal kunnen en dat frustreert haar.

Even off-topic, maar wellicht een wetenswaardigheidje om te vermelden, Grace heeft een paar dagen geleden haar eerste aanrijding gehad (gebak!). Het was niet haar schuld, maar het was wel even schrikken. We moeten nog afwachten hoe groot de schade is. Omdat onze auto al best oud is, is de dagwaarde niet bijzonder hoog. Mocht de schade flink in de papieren lopen, dan krijgen we waarschijnlijk alleen die dagwaarde uitgekeerd. Zien we dan wel weer. Het is maar een auto en de Grace is er goed vanaf gekomen. De tegenpartij overigens ook hoor.


Aanvankelijk hadden we begin mei een afspraak met de chirurg, maar die afspraak hebben ze naar voren gehaald en zal volgende week al zijn. Hier zullen we waarschijnlijk gaan bespreken welke operatie(s) Grace het beste kan ondergaan. Ik sprak hier vandaag nog even met Grace over en zoals ze er nu tegen aankeek denkt ze het advies van de chirurg c.q. het ziekenhuis op te gaan volgen. We laten het wel weer weten.

Iedereen bedankt voor het lezen en ook voor de kaartjes, bloemetjes en aandacht die Grace (en ikzelf ook zo af en toe) hebben gekregen.

Groetjes, JP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten