zaterdag 21 mei 2011

Laatste (6e) chemokuur, MRI-scan en bloedtransfusie

Het is alweer even geleden dat we iets aan de blog hadden toegevoegd, maar inmiddels zijn er alweer de nodige dingen gebeurt. Vorige week donderdag heeft Grace dan eindelijk haar 6e en dus laatste chemokuur gekregen. De avond daaraan voorafgaand had ze een Oxazepam genomen en nog één op de donderdagochtend zelf. Hierdoor was Grace wel nog wat meer versuft dan anders, maar in elk geval ook wat minder gespannen voor de toediening. De toediening van de chemo verliep voorspoedig en Grace sloeg zich er door heen met een doekje met daarop VapoRub, om zo het ziekenhuis niet te hoeven ruiken.

De eerste dagen is Grace die Oxazepam blijven slikken en het verwerken van de chemo ging stukken beter dan de 4e en 5e kuur. Toch was die pret afgelopen toen het tijd werd om te stoppen met de Oxazepam en met één van de anti-misselijkheids medicijnen. Afgelopen maandag leek het zelfs wel of de misselijkheid alleen maar was uitgesteld en werd Grace dus alsnog vreselijk misselijk. Dat duurde een paar dagen. Ook was ze erg moe, maar dat was te verwachten. Eergisteren liep dat alleen even verkeerd. Grace was alleen thuis en was gaan douchen. In de badkamer werd ze toen zo licht in haar hoofd, dat ze (gelukkig) is gaan zitten. Hierna kan ze zich niets meer herinneren. De ouders van Grace kwamen aan het einde van de ochtend nog even langs om te kijken hoe het ging en troffen haar aan in de badkamer. Terugrekenend moet Grace daar minimaal een uur hebben gelegen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en dus heb ik er bij Grace op aangedrongen nu toch maar een bloedtransfusie te nemen.

De volgende dag (vrijdag) moesten we toch weer in het AVL zijn voor een MRI-scan, dus gelijk maar weer haar bloed laten prikken en een gesprekje gehad met de Internist. Hoewel de HB-waarde van Grace haar bloed nog steeds laag was, was deze niet lager dan de vorige keer. Toch leek de Internist een bloedtransfusie ook de beste optie. Netjes trouwens dat hij Grace even in zijn pauze wilde ontvangen.


En nu is het zaterdag en zitten we in het AVL en krijgt Grace de transfusie. Ze krijgt 2 zakjes van elk 500ml bloed. Duurt ongeveer 2 uur per zakje. Ik zie op het zakje dat het bloed afgenomen c.q. gegeven is op 9 mei jl., dus dat was de dag dat iemand zo aardig is geweest bloed af te staan hiervoor. Ik overweeg nu om dat ook maar eens te gaan doen. Da's toch wel een sociaal gebaar.

En nu dus hopen dat Grace hier van gaat opknappen. We zullen het snel genoeg merken. Yuna is op deze mooie zonnige zaterdag in elk geval samen met haar neefje en oom en tante naar Drievliet. Hopelijk heeft zij het naar haar zin.

Groetjes,

Jan-Paul & Grace

Geen opmerkingen:

Een reactie posten