donderdag 26 januari 2012

Nog steeds schoon!

Hallo allemaal,

Het is zeker lang geleden dat we een bericht hebben geplaatst op de blog, maar we hebben toch wel weer een bericht dat de moeite van het vermelden waard is. 12 januari 2012 hebben we weer een bezoek gebracht aan het AVL voor controle en voor zover het is na te gaan is Grace nog steeds helemaal schoon! Over een half jaar is de volgende controle.

Die dag hebben we ook nog gesproken met een gynaecoloog van het AVL. Omdat Grace erfelijk is belast met een defect aan het BRCA1-gen moeten haar eierstokken en eileiders worden verwijderd. Dit i.v.m. de kans eierstokkanker. Toch wilden we weten hoeveel tijd we mogelijk nog hadden voordat dit risico te groot zou gaan worden. Nu was het advies dit in elk geval te doen voor het 40e levensjaar van Grace. Grace wordt binnenkort 36, dus we hebben nog even. We waren hier nieuwsgierig naar, omdat we een 2e kindje overwegen.
Wel is het zo dat Grace op dit moment nog niet zwanger kan raken. Ze is in de overgang gekomen en wordt niet meer ongesteld. Toch kan dit weer terugkomen na verloop van tijd.
Daarnaast mag Grace nog even niet zwager worden. Daarmee moeten we minimaal 2 jaar tot na de operatie wachten. Je kan het niet hebben dat je zwanger bent en je kanker komt terug. Inmiddels is daarvan nu dus een half jaar verstreken. Afwachten dus en kijken wat de toekomst ons gaat brengen!

Groetjes en weer bedankt voor het lezen,

Jan-Paul

Geen opmerkingen:

Een reactie posten